Untitled Document

Flamania: Horoskop, Tarot Vjerovanja i Vještine

Pogledajte našu stranicu na kojoj možete pronaći sve o: Životni Horoskop, Mjesečni Horoskop, Godišnji Horoskop 2014, Ljubavni Horoskop 2014, Kineski Horoskop, Numerologija, Gatanje iz kave, Sanovnik, Značenje Imena, Sretni Broj, Proročanstva, Ljubavni Horoskop, Alternativna Izlječenja, Vjerovanja, Indijski Horoskop, Keltski Horoskop...

Gatanje iz kave:

GATANJE IZ KAVE - Simboli u Gatanju iz Šalice Kave
Sudbina se gleda iz taloga uvijek svjeze skuhane 'turske' kave, koja mora biti jaka i gusta. U prazan lončić (dzezvu, ibrik), stavljen na vatru, doda se zlica mljevene kave i kratko peče. Potom se prelije hladnom vodom iz salice i pusti da triput zavrije. Skuhana kava, kad malo odstoji, ulije se u salice (soljice), bilo koje veličine, bitno da odgovaraju onome tko gata. U unutarnjem dijelu salice, radi lakseg čitanja, ne smije biti ukrasnih sara. Kava se ispija opusteno i polako, samo s jednog ruba salice, drzeći pritom drsku salice lijevom rukom. Popiti se treba dok je, sto je vise moguće, toplija, bez dodanih zasladjivača.

Prazna salica se triput mora okrenuti u smjeru kazaljke na satu, kako bi se talog sto bolje rasporedio po stijenkama salice. Zatim se salica pokrije tanjurićem, te se s njim okrene. Ona strana salice s koje se ispijalo treba, i po okretanju, ostati okrenuta prema vama. Okrenutu salicu potrebno je ostaviti nekoliko minuta kako bi se talog osusio i stvorio statične simbole. Samo se jednom smije podizati salica, kako bi se provjerila osusenost taloga. Gata se samo iz prve popijene salice.

Šalica je podijeljena na stranu, lijevo od drske, koja predstavlja osobu kojoj se gata i njenu proslost, te nasuprotnu stranu, koja predstavlja partnera i budućnost. Simboli blize vrhu salice predstavljaju dogadjaje koji će najbrze uslijediti, sredina govori o sadasnjosti, dok su u dnu salice pozitivna i negativna upozorenja, te on predstavlja dom osobe kojoj se gata. Najbolje je tumačiti cjelokupnu sliku u salici, zajedno sa svim simbolima. Likove se tumače s lijeva na desno, a potrebno ih je medjusobno povezivati kako bi se dobila kompletna slika. Na kraju, osoba kojoj se gata, moze zazeljeti zelju i pritisnuti ili zaokrenuti palac, kaziprst ili prstenjak (u vezi ljubavne zelje) na dio taloga s likovima koji je najvise zanimaju ili na samo dno salice.

U salici se mogu vidjeti buduća zbivanja koja slijede u narednih pola godine, od dana gatanja. No, najavljeni dogadjaji se s vremenom mogu promijeniti ovisno o stanju osobe kojoj se gata, njenom pozitivnom ili negativnom razmisljanju i djelovanju.
I dok u početku figure u salici mogu izgledati kaotično, kroz praksu, u ovom vidu predvidjanja, značenja će se sama "otvarati", pa će osobi koja gata prikazi biti sve jasniji. Ne sumnjajte u svoju mastu, kreativnost i intuiciju! Što god vidite, ima neko značenje, te bez straha i bez susprezanja ispričajte priču. Pustite masti na volju i proročki ćete spontano predvidjeti neke dogadjaje. S vremenom vidljiva će postati gomila likova i svaki od njih će nositi neku poruku, bilo da su tamne ili svijetle boje taloga, bilo da čine kompleksnu sliku ili samo njen djelić.
Gatati iz kave najbolje je tokom dana, a prigodni dani za takvo "čitanje" su utorak i petak.

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sljedeća >>

Untitled Document

Untitled Document