Untitled Document

Flamania: Horoskop, Tarot Vjerovanja i Vještine

Pogledajte našu stranicu na kojoj možete pronaći sve o: Životni Horoskop, Mjesečni Horoskop, Godišnji Horoskop 2014, Ljubavni Horoskop 2014, Kineski Horoskop, Numerologija, Gatanje iz kave, Sanovnik, Značenje Imena, Sretni Broj, Proročanstva, Ljubavni Horoskop, Alternativna Izlječenja, Vjerovanja, Indijski Horoskop, Keltski Horoskop...

Kineski Horoskop:

Kineski horoskop - KOZA
Godina Koze: 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027

Osnovne osobine su Dobrota, ljubaznost, osjetljivost, emotivnost, neraspolozenje. Opće odlike Koza je simbol dobrote i obzirnosti prema drugima. Po prirodi su blage, a njihova solidarnost prema osobama u nevolji nema granica, pa ih ponekad beskrupulozne osobe znaju iskoristavati do krajnosti. Koze od drugih očekuju ljubaznost koja odgovara njihovoj i nikako ne vole kritičke opaske, smatrajući svaku kritiku atakom na sopstvenu ličnost. Stoga mnoge Koze postaju neraspolozene, čak depresivne, kada saznaju da ih neko kritikuje.

Sklone su izljevima sreće, naročito u situacijama kad neko zeli da nagradi njihovu dobrotu. Prema nekim starim kineskim piscima, dobrota i ljubaznost Koze privlače naklonosti besmrtnika. Sreća Koze je ponekad pomućena činjenicom da se ona uvijk bori samo za svoje interese, a kada je to potrebno ona zna da se pretvori u bezkompromisnog ratnika. Stara je istina da nema nista gore od ratoborne Koze. No, srećom, samo će drske i nepromisljene provokacije natjerati Kozu da se bori. Ona izbjegava sukobe i stoga je odličan radnik. Kada je u tandemu sa Konjem postaje pravi virtuoz u oblasti financija.

Emocije i ljubavni zivot: Koze su najbolje u braku i dugotrajnim vezama kada imaju partnere koji ih nadopunjuju i inspirisu. Drugim riječima, Kozi je potreban partner koji nije ljubazan i solidaran kao ona i koji joj moze nadoknaditi kvalitete koji joj nedostaju. Sudeći prema tome, moglo se reći da je Koza/Koza nemoguća kombinacija, ali nije tako - kombinovana slabost dviju Koza daje smirenu snagu. Najgori partner za Kozu je Vo. Odnosi sa Pacovom, Tigrom, Majmunom i Pijetlom su snosljivi, nikako idealni. Parovi Koza/Vepar i Koza/Zec su najpovoljniji, a ni kombinacija Koza/Konj nije losa.

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sljedeća >>

Untitled Document

Untitled Document