Untitled Document

Flamania: Horoskop, Tarot Vjerovanja i Vještine

Pogledajte našu stranicu na kojoj možete pronaći sve o: Životni Horoskop, Mjesečni Horoskop, Godišnji Horoskop 2014, Ljubavni Horoskop 2014, Kineski Horoskop, Numerologija, Gatanje iz kave, Sanovnik, Značenje Imena, Sretni Broj, Proročanstva, Ljubavni Horoskop, Alternativna Izlječenja, Vjerovanja, Indijski Horoskop, Keltski Horoskop...

Kineski Horoskop:

Kineski horoskop - ZMIJA
Godine Zmije: 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025.

Osnovne osobine: Misterioznost, nedokučivost, samopouzdanje, tvrdokornost, prodornost, mudrost...

Opće odlike: Zmije zrače snagom i beskrajnim samopouzdanjem. Mudre su i proračunate, te svoje poteze vuku krajnje precizno i planirano. Zaljubljene su u luksuzan zivot i nalaze zadovoljstvo u dobroj hrani, piću i elegantnom načinu zivota. No, Zmije mogu biti sretne i kad za večeru imaju sir i kruh, ali će uvijek insistirati da taj sir bude dobar i zreo, a kruh obavezno da bude domaći. Isto tako, Zmije su spremne da sjede na pozorisnoj galeriji, sve dok su djelo i glumci vrijedni njihove paznje. One će radije ići bez ičega nego obući nesto sto svi imaju. Lako zaradjuju novac, ali ga lako i trose. Nisu sretne u kocki i u igrama na sreću, pa stoga Zmije-kockari gotovo nikad nemaju novaca. Za većinu Zmija karakteristično je da su sklone svemu sto je mistično i tajnovito, zbog čega su nerjetko iskreni sljedbenici okultnoh i mističnih kultova i pokreta. Zmije su gotovo uvijek uspjesne i u karijeri i u privatnom zivotu. One koje nisu uspjesne, sklone su da spektakularno propadaju. Zmije su rijetko (ili gotovo nikad) osrednje, one su ili na vrhu ili na samom dnu.

Emocije i ljubavni zivot: Zmije su veoma emotivne i strastvene. Ponekad odaju utisak da su promiskuitetne, ali zapravo nisu. Tajnovitost kojom Zmije obavijaju svoje ljubavne aktivnosti često odaje utisak da su nepopravljivi avanturisti i jedinstveni ljubavnici spremni na svakojake perverzije. Ali to nije tačno, u stvarnosti Zmije su veoma čedne, iskrene i odane. U svom romantičnom zivotu, one pokazuju karakterističnu upornost da za sebe uzimaju samo ono sto smatraju najboljim. Ako ne mogu da imaju partnere za kojima zudi njihovo srce, ostat će zauvijek same. Vepar, Majmun, Konj i Tigar su partneri s kojima ne bi mogle da zasnuju zadovoljavajući odnos. Najbolje kombinacije su Zmija-Zmija, Zmija-Vo i Zmija-Pijetao, a druge kombinacije su osrednje.

Pet elementarnih Zmija: Sve elementarne Zmije su negativne.

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sljedeća >>

Untitled Document

Untitled Document