Untitled Document

Flamania: Horoskop, Tarot Vjerovanja i Vještine

Pogledajte našu stranicu na kojoj možete pronaći sve o: Životni Horoskop, Mjesečni Horoskop, Godišnji Horoskop 2014, Ljubavni Horoskop 2014, Kineski Horoskop, Numerologija, Gatanje iz kave, Sanovnik, Značenje Imena, Sretni Broj, Proročanstva, Ljubavni Horoskop, Alternativna Izlječenja, Vjerovanja, Indijski Horoskop, Keltski Horoskop...

Kineski Horoskop:

Kineski horoskop - ZMAJ
Godine Zmaja: 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024.

Osnovne osobine: Energija, snaga, napredak.

Prije revolucije u Kini Zmaj je bio simbol moći cara i velikih mandarina koji su, navodno, sluzili nebeskom carstvu i vladali seljacima. Rodjeni u godini Zmaja imaju mnoge karakteristike koje su pozeljne carevima - gorljivost, autoritet, veliki entuzijazam, sposobnost motivacije drugih, itd. U legendi Zmajevi rigaju vatru, a ljudski Zmajevi, govoreći metaforično, čine isto, posebno prema onima koje osjećaju kao neprijatelje ili koji na neki način predstavljaju prijetnju. Drugim riječima, Zmajevi su moćni i odlučni protivnici onih koji ih izazivaju - Zmaj je opasan neprijatelj.

Srećom, Zmajevi su od pomoći i obzirni u prijateljstvima, kao sto su odlučni i opasni u neprijateljstvima. Dobri su prijatelji, ali ne i laki: nastoje da nametnu svoje standarde i ideje i uvijek insistiraju da preuzmu vodstvo u svakoj aktivnosti. Zmajevi su obično veoma uspjesni u izabranoj karijeri i gotovo uvijek napreduju. Kao da gotovo svaki Zmaj ima u sebi magnet koji privlači novac, kojeg trose lako. Rijetko se zale i to samo onda kada potcijene snagu sile koja im se suprotstavlja. Mogu da budu pretjerano sigurni u svoje sposobnosti sto je u nekim situacijama kontraproduktivno. One osobe koje mogu da kontroliraju ovu arogantnu osobinu, obično su uspjesne i sretne.

Emocije i ljubavni zivot: U gotovo svakom Zmaju postoji element osamljenika. Paradoks je da mladi Zmajevi imaju snaznu zelju da stupe u dugotrajnu emotivnu vezu. Kao rezultat toga, Zmajevi su skloni ili da rano stupaju u brak - obično su takvi brakovi stabilni - ili da cijelog zivota ostanu samci, da budu ili krajnje čedni ili da imaju brojne veze. Najmanje zadovoljavajući partneri su im Psi, s kojima su nekompatibilni. Samo umjereno dobre odnose imaju sa Konjima i Ovcama i veoma dobre sa svima drugim, posebno sa Pacovima, Majmunima i, sto je iznenadjujuće, sa Zmajevima.

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sljedeća >>

Untitled Document

Untitled Document