Untitled Document

Flamania: Horoskop, Tarot Vjerovanja i Vještine

Pogledajte našu stranicu na kojoj možete pronaći sve o: Životni Horoskop, Mjesečni Horoskop, Godišnji Horoskop 2014, Ljubavni Horoskop 2014, Kineski Horoskop, Numerologija, Gatanje iz kave, Sanovnik, Značenje Imena, Sretni Broj, Proročanstva, Ljubavni Horoskop, Alternativna Izlječenja, Vjerovanja, Indijski Horoskop, Keltski Horoskop...

Kineski Horoskop:

Kineski horoskop - MAJMUN
Godine Majmuna: 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028

Osnovne osobine: Bistrina, fleksibilnost, uobrazenost, sarm, prilagodljivost, sposobnost za obmanu...

Opće odlike: Postoji klasični kineski roman pod nazivom 'Majmun', koji priča o avanturama majmuna koji putuje od Kine do Indije u potrazi za - sto je prilično nevjerovatno, drevnim budističkim spisima. Junak romana ima sve karakteristike Majmuna iz kineske astrologije, prilagodljiv je, dosjetljiv, zabavan, inteligentan i povremeno beskrupulozan varalica. Najočitija karakteristika Majmuna je njegov sarm. Majmune gotovo svi vole. Čak i oni koji na prvi pogled ne prihvataju Majmune, obično ih popustaju. Gotovo svaki Majmun, ako se potrudi, moze da opčini čak i ptice na drveću. Majmuni su ostroumniji od mnogih, u stanju su da se ne ponavljaju i da uvijek budu originalne u svojim zamislima, brzo uče i mogu se prilagoditi gotovo svakoj situaciji. S druge strane, Majmuni ponekad znaju biti pravi djavoli, spremni da obmanjuju i preokreću istinu ako je to jedini način da postignu ono sto zele. Kadkad su toliko previjani da bez treptaja lazu i obmanjuju, pogotovo kad zele da pomognu svojim prijateljima ili onima koje vole. Medjutim, Majmuni svoje obmane i lazi ipak znaju kanalisati i kontrolirati i nikad ih neće koristiti da bi nekome namjerno napakostili.

Emocije i ljubavni zivot: Zato sto se Majmuni gotovo sa svima dobro slazu, tesko im je da se sloze sa svojim partnerom. Problem je u tome sto Majmuni tesko pokazuju svu svoju toplinu i sarm. Ipak, kada veza jednom očvrsne, Majmuni postaju sjajni partneri. Najmanje zadovoljavajući partner mu je Tigar. Napeti su i odnosi Majmun/Zmija. Odlične odnose uspostavljaju s drugim Majmunima, s kojima, reklo bi se - stvaraju neku vrstu drustva uzajamnog divljenja. Dobre odnose imaju i sa Pacovima.

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sljedeća >>

Untitled Document

Untitled Document