Untitled Document

Flamania: Horoskop, Tarot Vjerovanja i Vještine

Pogledajte našu stranicu na kojoj možete pronaći sve o: Životni Horoskop, Mjesečni Horoskop, Godišnji Horoskop 2014, Ljubavni Horoskop 2014, Kineski Horoskop, Numerologija, Gatanje iz kave, Sanovnik, Značenje Imena, Sretni Broj, Proročanstva, Ljubavni Horoskop, Alternativna Izlječenja, Vjerovanja, Indijski Horoskop, Keltski Horoskop...

Kineski Horoskop:

Kineski horoskop - VOL
Godine Vola: 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021, 2033

Osnovne osobine: Strpljivost, tvrdoglavost, marljivost, hrabrost, konstantnost, konvencionalnost.

Opće crte: Osobe rodjene u 'Godini Vola' mogu da rade sve dok ne padnu, posebno ako znaju da će taj napor pomoći onima koje vole. Ne samo da će mnogo raditi, nego se neće ni zaliti zbog toga. Gotovo kao da im je prava zivotna funkcija da rade dok drugi igraju. Strpljenje Vola odgovara samo njegovom tradicionalizmu - da se obavljaju stvari onako kako se uvijek obavljaju - i tvrdoglavosti kojom se odbija svaka promjena. Kao sto volovi koji vuku plug ne prihvataju da budu podjarmljeni na neki drugi način, i osobe rodjene u 'Godini Vola' tesko da rade na neuobičajen način. Vo će pasivno odbiti da poslusa naredjenje novog orača; čovjek-Vo će se pretvarati da ne razumije nove puteve. Pogresno je misliti da je ravnodusnost Vola znak gluposti. Naprotiv, Volovi su veoma inteligentni - iako to uvijek ne pokazuju drugima. Logična inteligencija Vola, kombinovana sa njegovom pouzdanosću i marljivosću, obično mu osigurava da mnoge pretekne i stigne na cilj prije onih koji su se u mladosti pokazali kao izuzetno ambiciozni i 'briljantni'.

Emocije i ljubavni zivot: Volovi nikad ne daju strastvene ljubavne izjave, ne pisu pjesme u slavu drugih, niti imaju reputaciju Don Juana ili Casanove. Medjutim, veoma grijese svi oni koji misle da Volovi nemaju velike seksualne prohtjeve, ili da nisu sposobni za duboku ljubav. Ipak, nije lako pobuditi strasti Vola i neuobičajeno je za njega da se zaljubi na prvi pogled. Isto je tako je neuobičajeno da se Vo iznenada odljubi. Njihova ljubav narasta iz dana u dan i kada jednom dostigne vrhunac, neće izblijedjeti čak ni u najprovokativnijim situacijama. Volovi su izuzetno lojalni svojim partnerima, prava je rijetkost da prevare svog partnera.
Osoba s kojom neće uspostaviti dug i harmoničan odnos jeste Ovca. I pored činjenice da oboje izgledaju krotko, i Vo i Ovca imaju toliko malo zajedničkog da im je gotovo nemoguće da se sloze. Naizgled je čudno da ne funkcioniraju ni kombinacije Vo/Vo. U ovom odnosu sličnosti otezavaju zajednički zivot - tesko je raditi i sluziti nekome čiji je jedini cilj u zivotu da sluzi i radi za tebe. Drugim riječima, Volovi su bolji kad daju nego kad primaju. Posebno zadovoljavajuće odnose grade sa Zmijom i Pijetlom, ali su solidne i druge kombinacije - Vo/Pas i Vo/Tigar.

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sljedeća >>

Untitled Document

Untitled Document