Untitled Document

Flamania: Horoskop, Tarot Vjerovanja i Vještine

Pogledajte našu stranicu na kojoj možete pronaći sve o: Životni Horoskop, Mjesečni Horoskop, Godišnji Horoskop 2014, Ljubavni Horoskop 2014, Kineski Horoskop, Numerologija, Gatanje iz kave, Sanovnik, Značenje Imena, Sretni Broj, Proročanstva, Ljubavni Horoskop, Alternativna Izlječenja, Vjerovanja, Indijski Horoskop, Keltski Horoskop...

Vjerovanja:

VJEROVANAJ - Narodna Vjerovanja
Kada vam crno-bijeli pas predje preko puta dok idete na poslovni sastanak dozivjet cete uspjeh u poslovnim poduhvatima!

Rodjeni u ponedjeljak imaju - lijepo lice; rodjeni u utorak su - puni milosti; rodjena u srijedu su nesrecni i tuzni; rodjeni u cetvrtak su sretni; rodjeni u petak - znat ce da vole i da bude voljeni; rodjeni u subotu morat ce mukotrpno da rade; rodjeni u nedjelju su - lijepi i mudri.

Ako vas nos svrbi imat cete sukob, svadju ili je neko nepoznat zaljubljen u vas; ako nos krvari predznak bolesti; ako vam iz lijeve nozdrve potece krv dobit cete mnogo novca; ako vam krv tece iz desne nozdrve los predznak, smrti u porodici.

Ako se cuje cicanje misa iza kreveta u kojem lezi invalidno lice pacijent se nece oporaviti!

Privjesak u obliku srca poklanja se u znak paznje i iskrene ljubavi i snazan je talisman, koji donosi ljubav i srecu!

Porodice u kojima je prvo dijete djevojčica - biti će sretne, dok one u kojima je prvo dijete sin imat će brojne probleme!

Magicni privjesak u obliku sidra budi nadu da ce se svaki plan ili radnja u vezi sa morem i plovidbom okoncati sretno i uspjesno. Zajedno sa srcem i antickim krizom koristi se u hamajlijama koje se nazivaju Vjera, nada i milosrdje.

Osobe maljavih grudi u narodu se smatraju sretnim; muskarac bez maljavih prsa postat ce lopov; dlakave ruke predskazuju bogatstvo; dlakavi tabani i dlanovi predznak su ludila!

Brada simbolizira ucenost i mudrost, starjesinu roda, velikodostojnika, vladara i umjetnika: Sijeci bradu nesreca; zbunovita brada donosi srecu i raskos!

Kada neko ne vidi svoj odraz u ogledalu on je ili vjestica ili vampir; gledati se u ogledalu uz svjetlost svijece donosi nesrecu, ako i ako se macka ogleda u ogledalu!

Dok bijele tacke na noktima predstavljaju predznak srece, crne ili zute tackice predskazuju brzu smrt

Kada se macka odmara, okrece ledja ili rep prema vatri ili uporno grebe sapama doci ce do promjene vremena!

U narodu se kaze: tanka kosa lukava priroda; kovrdjavu kosu imaju osobe koje znaju da vole i koje stvaraju sklad i harmoniju gdje god se pojave!
Untitled Document

Untitled Document