Untitled Document

Flamania: Horoskop, Tarot Vjerovanja i Vještine

Pogledajte našu stranicu na kojoj možete pronaći sve o: Životni Horoskop, Mjesečni Horoskop, Godišnji Horoskop 2014, Ljubavni Horoskop 2014, Kineski Horoskop, Numerologija, Gatanje iz kave, Sanovnik, Značenje Imena, Sretni Broj, Proročanstva, Ljubavni Horoskop, Alternativna Izlječenja, Vjerovanja, Indijski Horoskop, Keltski Horoskop...

Znakovi zodijaka:

ZNAKOVI ZODIJAKA - Sažetak
Zodijak predstavlja zonu nebeskog svoda koja se pruza sa obje strane ekliptike, siroku 16-18 stupnjeva, unutar koje se kreću Sunce i planete. Sastoji se od 12 sazvijezdja koje Sunce prelazi u toku jedne godine i koja su dala imena znacima zodijaka: Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav, Djevica, Vaga, Škorpion, Strijelac, Jarac, Vodenjak i Ribe.

Sunce se naravno ne kreće (bar ne u odnosu na planete), ali u geocentričnom sistemu kojim se jos uvijek koristi astrologija, Sunce prelazi zodijak srednjom brzinom od 1 stupanj na dan. Dakle, nalazi se u jednom danom znaku tokom perioda od oko 30 dana, ali ti datumi zbog netočnosti kalendara variraju.

Zbog precesije ravnodnevnica, glavnog oruzja protivnika astrologije, zodijački znaci (u astrologiji) vise se ne poklapaju, tj. ne sadrze vise iste zvijezde. Tokom posljednjih 2500 godina oni su se praktično uz isti poredak pomjerili za jednu jedinicu (Inkongruencija sazvijezdja) i to u smjeru suprotnom od redoslijeda zodijačkih znakova.

Prema tome, znakovi se računaju od polozaja koji astrolozi nazivaju Početak Ovna (Aries ingress), odnosno od točke na kojoj je Sunce na 0 stupnjeva Ovna. Ta točka je sada locirana u sazvijezdju Vodenjaka.

Postoje različiti načini za grupiranje znakova. Svaki od njih ima sirok spektar mogućnosti i predstavlja akciono polje u kome djeluju razne planetarne sile.

Kardinalni: Ovan, Rak, Vaga, Jarac
Znaci kojima počinju godisnja doba. Inicijativa, entuzijazam, ambicioznost, strastvenost, dinamičnost, nezavisnost, sklonost dominaciji, brzopletost.

Fiksni: Bik, Lav, Škorpion, Vodenjak
Sredina godisnjih doba. Stabilnost, upornost, odlučnost, produbljivanje, beskompromisnost, tvrdoglavost, nesklonost promjenama, egoističnost.

Promjenjivi: Blizanci, Djevica, Strijelac, Ribe
Zavrsetak godisnjih doba. Prilagodljivost i podloznost utjecajima, radoznalost, svestranost, fleksibilnost, rasprsenost, nemir, nepostojanost i nepouzdanost.

Muski: Pozitivni, aktivni, pruzaju, osvajaju. Svi vatreni i zračni: Ovan, Blizanci, Lav, Vaga, Strijelac, Vodenjak.

Zenski: Negativni, pasivni, prihvaćaju, osiguravaju. Svi zemljani i vodeni: Bik, Rak, Djevica, Škorpion, Jarac, Ribe.
Untitled Document

Untitled Document