Untitled Document

Ljubavne poruke, tekstovi, statusi:

Najljepše ljubavne poruke i tekstovi po sjedećim kategorijama: Ljubavne SMS Poruke, Ljubavne Izreke i Poslovice, Ljubavne Pjesme, Ljubavni Horoskop, Ljubavni Stihovi, Ljubavni Statusi, Ljubavni Citati, Ljubavne Priče, Ljubavni Tekstovi, Ljubavni Savjeti, Ljubavni Pokloni, Ljubavne Sexy Poruke, Ljubavna Poezija, Ljubav na prvi pogled...

Ljubav na prvi pogled:

LJUBAV NA PRVI POGLED - Laz ili istina?
Znate li one parove koji tvrde da su se zaljubili na prvi pogled i da su odmah znali da su srodne duse? E pa znanstvenici tvrde da je to notorna laz!

Ako je vjerovati najnovijem otkriću znanstvenika, ljubav na prvi pogled ne postoji. Točnije, ono sto se pod tim podrazumijeva je zapravo čisti seks i ego koji nemaju apsolutno nikakve veze s ljubavlju.

Dr. Ben Jones, koji radi u istrazivačkom laboratoriju sveučilista u Aberdeenu, zajedno sa svojim timom proveo je istrazivanje u kojemu su sudjelovali volonteri oba spola. Pokazivana su im četiri seta fotografija - zene koje su izgledale sretno, zene koje su izgledale zgrozeno, muskarci koji su izgledali sretno i muskarci koji su izgledali zgrozeno.

Ispitanici su potom ocjenjivali privlačnost slika u paru, musko i zensko. Otkriveno je da se privlačnost temelji na socijalnim znakovima koji kazu: 'Ja sam zainteresiran za vas.' Odnosno najprivlačniji nam je netko tko gleda izravno u nas i čiji pogled budi u nama osjećaj da smo mu privlačni.
Čini se da je ipak riječ o pomalo narcisoidnom ponasanju. Ljude privlače ljudi kojima su i oni privlačni.

Dakle, ako nekoga gledate u oči uz osmijeh, pokazujete privlačnost, a vrlo vjerojatno i vi ćete biti privlačni toj osobi. Na neki način volimo svoj odraz u drugima', pojasnio je dr. Jones. Takvo ponasanje, dakako, nema veze s ljubavlju i zapravo je riječ o egu isprepletenom sa seksom. Veze zasnovane na takvom početku mogu biti iznimno strastvene, ali su rijetko kada kvalitetne i dugotrajne. Drugim riječima, ljubav na prvi pogled nije ljubav, ali je strast. Imajte to na umu kada se idući put budete kleli u svoje osjećaje prema muskarcu ili zeni koje ste sreli prvi put u zivotu.
Untitled Document

Untitled Document